Time yılın kişisini seçti: Erdoğan'a oy yok

Time dergisinin yaptığı 'yılın kişisi' anketi sonuçlandı. Yılın kişisi Hindistan Başbakanı Narendra Modi seçilirken, adaylar arasında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde sıfır oyla listenin sonunda yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yayımlanan Time dergisinin internet üzerinden yapılan oylama ile bu yıl seçtiği 'yılın kişisi' belli oldu. Oylamanın sonucunda Hindistan Başbakanı Narendra Modi seçildi.

ERDOĞAN'A OY ÇIKMADI

Time dergisinin politikacılar, sanatçılar ve liderler arasından her yılın aralık ayında seçtiği 'yılın kişisi' anketinde Hint lider Modi, yüzde 19 oy ile birinci olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde sıfır oy ile sonuncu oldu. Erdoğan 1989 'ABD güzeli' seçilmiş olan televizyon yorumcusu Gretchen Carlson ile paylaşıyor.

Ankette yüzde 7'şer oylarla ikiciliği, ABD başkanı Barack Obama, WikiLeaks editörlerinden Julian Assange ve ABD başkanlığına seçilen Donald Trump paylaşıyor.

KUZEY KORE LİDERİ ERDOĞAN'I GEÇTİ

Anket'te adaylar arasında bulunan açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un yüzde bir oyla Erdoğan'ın üstünde yer alması ise dikkat çekti.

Modi'nin yılın kişisi seçilmesinde Paris İklim Değişikliği Konferansı kararlarını onaylaması ve Hindistan'ın banknotlarında yaptığı reformlarla etkili olduğu dergi tarafından bildirildi. (Dış Haberler)