Suriyeli isyancılardan 'Bir yeri daha kaybettik' açıklaması

Reuters'a Türkiye'den konuşan bir Şam Cephesi (El Nusra) yetkilisi, Halep'in doğusundaki gerilemelerinin sürdüğünü açıkladı. Yetkili, "Kerem el Cebel ve el Şar'ı düştü sayıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ordusunun, ülkenin ikinci büyük kenti Halep'in doğusundaki operasyonları sürüyor. İsyancılar, kendileri için kilit önemdeki bölgede yeni yerleri kaybettiklerini açıkladı.

Reuters ajansına Türkiye'den açıklama yapan bir Şam Cephesi (eski adıyla El Nusra) yetkilisi, "Kerem el Cebel ve el Şar bölgelerini düştü sayıyoruz" dedi. Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de el Şar'da çetin çatışmaların çıktığını, Suriye ordusunun ve müttefiklerinin ilerlemesinin sürdüğünü duyurdu.

Suriye ordusunun Halep'in doğusunda önceki hafta sonu başlattığı operasyonun ardından, muhalifler yaklaşık dört yıldır kontrol altında tuttukları bir dizi bölgeyi kaybetmiş, İnsan Hakları Gözlemevi Doğu Halep'in yüzde 60'ının Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini duyurmuştu.

İDLİB'DE 73 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye ordusu ve Rusya'nın, isyancıların elindeki İdlib'teki operasyonları da sürüyor. Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre, vilayette dün düzenlenen hava saldırılarında en az 73 kişi hayatını kaybetti. Buna göre, Maarat El Numan kasabasında beşi çocuk ve altısı aynı aileden olmak üzere 38 kişi öldü.

Suriye ve Rusya, Halep'teki muhaliflerin Türkiye sınırında yer alan ve Şam Cephesi'nin (El Nusra) güçlü bir varlığının bulunduğu İdlib'ten yardım aldığını savunuyor. (Dış Haberler)