Türkler Afrika'da sahte Amerikan elçiliği açtı!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrika ülkesi Gana'da, Türk bir çetenin sahte 'Amerikan Büyükelçiliği' açıp işlettiği ortaya çıktı. Amerikalı gibi davranan Türklerin 'işlettiği' elçilikte 6 bin dolar karşılığında sahte vize verildiğinin anlaşılması sonrası dolandırıcılık çetesi 'Spartan Vanguard' adlı bir operasyonla çökertildi.

'İNGİLİZCE VE FLAMANCA KONUŞAN TÜRK VATANDAŞLARI'

Amerikan Dışişleri'nin sitesinde verilen bilgiler şöyle:

  • Gana'nın başkenti Acca’nın merkezindeki binaya pazartesi, salı ve cuma günleri saat 07.30-12.00 arasında Amerikan bayrağı çekiliyordu.
  • Binanın içine, ABD Başkanı Barack Obama’nın da fotoğrafları asılıyordu.
  • 'Elçilik çalışanları', İngilizce ve Flamanca konuşan Türk vatandaşlarıydı.
  • Dolandırıcılar arasında, göç ve ceza hukuku konusunda uzman Ganalı bir savcı da vardı.

Accra'daki gerçek Amerikan Elçiliği. Accra'daki gerçek Amerikan Elçiliği.

  • Dolandırıcılar, Afrika’nın uzak bölgelerinden gelip ABD vizesi almak isteyen kişilere 'hizmet' veriyordu. Başkent dışından veya fildişi Sahilleri ve Togo gibi komşu ülkelerden el ilanları ve reklamlarıyla kandırılan kişiler, ABD vizesi almak için özel araçlarla Accra’ya getiriliyor, yakındaki bir otelde konaklamaları sağlanıyordu. Bu kişilere, sahte banka hesapları gibi belgelerin yanı sıra yasadışı yollarla alınmış gerçek Amerikan vizeleri, sahte vizeler ve sahte belgeler veriliyordu.
  • Sahte pasaportlar, paravan olarak kullanılan bir elbise dükkanında üretiliyordu.

SAHTE HOLLANDA ELÇİLİĞİ DE VARMIŞ!

Operasyonda bulunan sahte belgeler. Operasyonda bulunan sahte belgeler.

Amerikan Dışişleri'nin sitesindeki bilgilere göre, sahte elçilik ülkedeki gerçek Amerikan Büyükelçiliği’nin güvenlik görevlileri ve polisin ortak operasyonuyla kapatıldı. Açıklamada, sahte binanın bu kadar uzun süre tespit edilememiş olmasında rüşvet alan yetkililerin de suçu olduğu belirtildi. Açıklamada, aynı çetenin Accra’da bir de sahte 'Hollanda Büyükelçiliği' işlettikleri bilgisi verildi. (Dış Haberler)