Pentagon'un başına 'Deli Köpek' geçiyor

ABD'nin yeni başkanı seçilen Trump, savunma bakanlığı için tartışmalı bir isim seçti. Trump, Pentagon'a adı sertlik yanlısı İran politikalarıyla gündeme gelen "Deli Köpek" lakaplı James Mattis'i aday gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'la nükleer anlaşmaya karşı olduğunu gizlemeyen müstakbel ABD başkanı Donald Trump, savunma bakanlığına İran karşıtı bir ismi seçti. Trump'ın Pentagon için adayı, sertlik yanlısı İran politikalarından dolayı Obama yönetiminin gözünden düşmüş olan General James Mattis oldu. Mattis, Irak ve Afganistan savaşlarındaki şiddet yanlısı politikalarından dolayı 'Deli Köpek' lakabıyla anılıyor. Mattis'e, hiç evlenmemesi nedeniyle "Savaşçı Rahip" de deniyor.

TRUMP: O HARİKA BİRİSİ

Trump, Mattis'in adaylığını Ohio eyaletinde yaptığı konuşmada "O harika birisi" diyerek duyurdu. Mattis, daha önce İran hakkındaki "Ortadoğu'daki istikrara karşı tek ve kalıcı tehdit" sözleri tepki çekmişti. ABD'nin Irak ve Afganistan işgallerinde önemli görevler üstlenen Mattis, bu bölgelerde Amerikan ordusunun baskıcı tavrının sorumlusu olarak gündeme gelmişti.

'BAZI İNSANLARA ATEŞ ETMEK EĞLENCELİ'

Mattis'in en çok tartışılan sözleriyse, 2005 yılında San Diego'da yaptığı "Bazı insanlarla savaşmak ve öldürmek gerçekten eğlenceli" açıklamasıydı. (Dış Haberler)