Lieberman'dan AB'ye: Erdoğan'ı dize getiren Putin'i örnek alın

İsrail Savunma Bakanı Lieberman'ın, Avrupalı bakanlara Türkiye'ye dair 'tavsiyeler' verdiği öne sürüldü. Buna göre Lieberman, "Erdoğan’la nasıl başa çıkılacağını Putin’den öğrenmelisiniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Türkiye karşıtlığıyla tanınan Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın, Avrupa ülkelerine 'Türkiye'ye karşı daha sert politika izleme çağrısı yaptığı' ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tavrını örnek gösterdiği öne sürüldü. İsrail gazetesi Haaretz haberi, adını açıklamak istemeyen Avrupalı diplomatlara dayandırdı.

İddiaya göre Lieberman bu sözleri, geçen haftalarda Avrupa ülkelerinin dışişleri ve savunma bakanlarıyla yaptığı görüşmelerde sarf etti. Haaretz'e konuşan bir kaynağa göre, İsrailli bakan şöyle dedi: "Türkiye'ye karşı daha sert politika izlemelisiniz. Erdoğan’la nasıl başa çıkılacağını Putin’den öğrenmelisiniz.

Habere göre, görüşmede Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananlar ele alındı; Lieberman bu konuda, "Niçin sessiz kalıyorsunuz? Erdoğan'a baskı yapmak için bir sürü yönteme sahipsiniz. Almanya dahil kilit önemdeki AB ülkeleri Erdoğan'a ve Türk hükümetine karşı, Rus uçağının düşürülmesinin ardından Putin'in davrandığı gibi davranmalı" dedi.

Kaynak, Lieberman'ın 'Putin baskıyı artırınca Türkiye özür diledi' dediğini de öne sürdü. Lieberman’ın ofisi Haaretz’e bu iddiayla ilgili açıklama yapmadı. (Haaretz)