Lufthansa'da pilotlar grevi iki gün daha uzattı

Almanya'da havayolu şirketi Lufthansa pilotları ile şirket arasındaki anlaşmazlık devam ediyor. Pilotlar greve iki gün daha devam edeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman havayolu şirketi Lufthansa'da pilotlar greve bugün ve yarın da devam etme kararı aldı. Grev kapsamında şirketin yaklaşık 1700 seferinin iptal edildi.

Deutsche Welle'nin haberine göre, pilotlar sendikasının grev çağrısının ardından seferleri iptal etme kararı alan Sendika Başkanı Jörg Handwerg şirket yönetiminin görüşülmeye değer bir öneri yapmadığı taktirde greve devam edeceklerini belirtti.

GREV YASAKLANMASINA MAHKEMEDEN RET

Şirketin grevin yasaklanmasına dair Münih İş Mahkemesi'ne yaptığı başvuru ise reddedildi. Mahkeme gerekçe olarak planlı grev eyleminin açıkça kanunsuz olmamasını gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Lufthansa havayolları ile pilotlar sendikası arasındaki toplu sözleşme anlaşmazlığı 2014 yılının nisan ayında başlamıştı. Sendika pilot aylıklarına yüzde 3,7 oranında zam yapılmasını ve zamsız geçen son dört yılda doğan farkın da kapatılmasını talep ediyor. İşveren ise önümüzdeki 6 yıllık dönem için yüzde 0,7 oranında zam teklif ediyor. Sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki anlaşmazlıkta pilotların emeklilik yaşı ile bir Lufthansa kuruluşu olan ucuz havayolu şirketi Eurowings havayollarının büyütülmesi de rol oynuyor.(Dış Haberler)

Etiketler Grev Lufthansa