Kanada'nın ilk başörtülü haber spikeri

Kanada'da ilk kez başörtülü bir kadın haber spikerliği yaptı. Ginella Massa, "Medyada olumlu imgeler görmek çok önemli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ve Avrupa'da Müslüman karşıtı eğilimlerin tırmandığı bir dönemde, Kanada'da ilk kez başörtülü Müslüman bir kadın haber spikeri olarak ekrana çıktı. 29 yaşındaki Ginella Massa, olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Toronto merkezli CityNews kanalında muhabirlik yapan Massa, bir sabah programının sunucusu işe gelmeyince kendisini bir anda haberleri sunarken buldu. Massa, 'sadece işini yaptığını' düşünürken, başörtülü bir kadın olarak Kanada'da ekrana çıkmasının önemini müdürü sayesinde anlamış: "Editörüm, 'Harika bir iş yaptın. Bu Kanada için bir ilk değil miydi? Başı örtülü bir kadın' deyince anladım... Her ne kadar önemli olduğunu bilsem de, böylesine bir tepki beklemiyordum. Telefonum susmuyor."

Massa'nın ekrana çıkışı ABD'de Müslüman karşıtı açıklamalarıyla tepki çeken Donald Trump'ın başkan seçilmesine denk gelirken, 29 yaşındaki gazeteci "Medyada olumlu imgeler görmek çok önemli" dedi. Massa, "ABD'de kamera arkasında çalışan birçok kadın gazeteciyle konuştum. Bana, ekrana çıkmak için sadece başörtülü oldukları için birçok zorlukla karşılaştıklarını, başlarını örttükleri için ekrana çıkarılmadıklarını anlattılar" diye konuştu. (Dış Haberler)