HDP'den Castro açıklaması

HDP, Küba'nın efsanevi lideri Castro için başsağlığı mesajı yayımladı: Castro, faşizme direnen tüm halklar için ilham kaynağı olmuştur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Genel Merkezi, Küba'da komünist devrimin efsanevi lideri Fidel Castro'nun hayatını kaybetmesinin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada Castro için "Eşitlik, özgürlük mücadelesinin, baskıya direnişin, sosyalizm idealinin simgelerindendi" ifadesi kullanıldı.

'FAŞİZME DİRENEN TÜM HALKLAR İÇİN İLHAM KAYNAĞI'

Partinin Merkez Yürütme Kurulu'ndan 'Fidel Castro'yu saygıyla anacağız' başlığıyla yapılan yazılı açıklamada da, şu ifadeler kullanıldı:

"90 yıllık yaşamını Küba halkının ve tüm mazlum dünya halklarının bağımsızlık, sosyalizm ve devrim mücadelesine adayan Fidel Castro'nun vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Efsanevi devrimci Che Guevara'nın en yakın yol arkadaşlarından Fidel Castro, sadece Küba halkı için değil, diktatörlüklere ve faşist yönetimlere karşı direnen tüm halklar için ilham kaynağı olmuştur. Fidel Castro, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin, baskıya direnişin, sosyalizm idealinin simgelerindendi ve hep öyle hatırlanacaktır. Halkların Demokratik Partisi olarak, Fidel Castro'nun yoldaşlarına, Küba halkına ve Castro'nun da sahip olduğu idealler uğruna mücadele eden herkese başsağlığı diliyoruz. Küba Devrimi'nin yılmaz önderini saygıyla anacağız."