Eski başkanın kızı öldürüldü mü?

Özbekistan'ın eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un büyük kızı Gülnara Kerimova’nın öldürüldüğü iddia ediliyor. Kerimova, ülkenin istihbarat şefinin babasının koltuğunda gözü olduğunu söylüyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özbekistan'ın Eylül ayında vefat eden eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un uzun zamandır kayıp olan büyük kızı Gülnara Kerimova’nın zehirlenerek öldürüldüğü ileri sürüldü.

Orta Asya'da faaliyet yürüten Tsentr-1" adlı site tarafından ortaya atılan ve bir Özbek ulusal güvenlik servisi görevlisine dayandırılan iddiaya göre, zehirlenerek öldürülen Gülnara Kerimova 5 Kasım’da Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te toprağa verildi. Mezarın başka biri tarafından bulunmaması için de yerle bir edildiği öne sürüldü. Bilgiyi veren istihbaratçı Kerimova'nın cenazesine bizzat katıldığını iddia ediyor.

EV HAPSİNE ALINMIŞTI

Gülnara Kerimova eski Sovyetler Birliği'nin en zengin kadınlarından biri olarak biliniyordu. Üniversiteyi Harvard'da okuyan Kerimova, yüksek  sosyetede kurmuş olduğu ahbaplıklarla da biliniyordu. 2013 yılına kadar Kerimova'nın babası İslam Kerimov'un selefi olacağı düşünülüyordu. Öte yandan Gülnara Kerimova'nın magazin medyasında fazlaca görünür olmasından rahatsız olan İslam Kerimov kızını ev hapsine aldırmıştı.

KERİMOVA İSTİHBARAT ŞEFİNİ İTHAM EDİYOR

İslam Kerimov Eylül ayında öldükten sonra Gülnara Kerimova babasının selefi Şevket Mirziyoyev tarafından zorla akıl hastanesine de kapatılmıştı. Gülnara Kerimova, uzun zamandır annesi ve kardeşine karşı açıktan cephe almıştı. Kerimova, ülkenin istihbarat şefinin babasının yerinde gözü olduğunu savunuyordu. Uzun zamandır kayıp olan Gülnara Kerimova'nın Londra veya İsrail'de sürgün hayatı yaşadığı söyleniyordu.