Trump'ın danışmanı 'alkış' istemiş!

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'ın 15 Temmuz sırasında yaptığı konuşma ortaya çıktı. Flynn darbeciler için 'alkış' istiyor!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olan emekli Korgeneral Michael Flynn'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaptığı konuşma ortaya çıktı. Bir konferansta yaptığı konuşma sırasındaki sözlerinde Türkiye'de bir darbe yaşanmakta olduğunu söyleyen Flynn, "Başarılı olurlar mı olmazlar mı bilmiyorum. Ama takip edenler bilir Türk ordusu uzun yıllar boyunca tek kelimeyle kesilip atıldı. Ulus devlet anlayışındaki laik bir ülkenin İslamcılığa doğru kayışını gördük" diyor.

Darbe girişiminin, "Obama yönetimine yakın bir ülkede yaşandığı için sonucunun izlenmesi gerektiğini" belirten Flynn, darbecilerin yayınladığı bildiride yer alan 'NATO ve BM'ye bağlılık' ve 'laiklik' vurgularına dikkat çekerek dinleyicilerden alkış istiyor. Michael Flynn, Trump'ın başkanlığa seçilmesinin ardından, "Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini" savunan makalesi ile gündeme gelmişti. (Kaynak: CNN Türk)

Trump'ın danışmanı: Gülen'i vermeliyizTrump'ın danışmanı: Gülen'i vermeliyiz

'Trump'ın danışmanının Gülen makalesi lobi faaliyeti''Trump'ın danışmanının Gülen makalesi lobi faaliyeti'

Trump'tan 'Gülen'i verelim' diyen isme teklifTrump'tan 'Gülen'i verelim' diyen isme teklif