Salih Müslim: Ciddiye almıyorum

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye'nin hakkında çıkardığı yakalama kararı için konuştu: Bizim Suriye dışında bir işimiz yok. Amaçları, başka devletlere 'Bakın biz yakalama kararı verdik. Siz niye yakalayıp bize vermediniz? demek.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Ankara'da 17 Şubat 2016'da askeri servis araçlarına düzenlenen saldırı nedeniyle hakkında çıkarılan yakalama kararı için "Ciddiye almıyorum" dedi.

Amerika'nın Sesi Kürtçe Servisi'ne konuşan Salih Müslim, bir dizi iddiada bulundu. Müslim, "Biz işimizi yapıyoruz. Bizim Suriye dışında bir işimiz yok. Bu karar ile bizi yakalayamazlar. Onlar da bunu biliyor ama amaçları, yarın başka devletlere 'biz hakkında yakalama kararı verdik, siz niye yakalayıp bize vermediniz' demek. Kararı bu nedenle çıkardılar. Yoksa onlar da bu kararın uygulanamayacağını iyi biliyor" dedi.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKAR MI?

Muhabirin, bu karar ile kırmızı bülten hazırlanıp Interpol aracılığıyla yakalanıp yakalanamayacağına ilişkin sorusu üzerine ise Salih Müslim, "Bu kararı ciddiye almıyorum. Başta Avrupa olmak üzere hiç bir ülke ciddiye almaz, geçmişte de Remzi Kartal, Zübeyir Aydar için aldıkları kararlar var ortada" yanıtın verdi.

Salih Müslim, PYD olarak PKK ile organik bağları bulunmadığını söyledi ve "PKK kuzeyde faaliyet gösteren parti, biz Rojava'nın partisiyiz" dedi.

Ankara'da 17 Şubat 2016'da askeri servis araçları geçerken düzenlenen saldırıyla ilgili, aralarında PKK'nin Avrupa'daki sorumluları Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Kandil'deki yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin ile PYD Eş Başkanı Salih Müslim için de yakalama kararı çıkarılmıştı.

(ANKARA-DHA)