Mursi hakkında kritik mahkeme kararı

Mısır'da protestolara kulak vermeyince kanlı askeri darbeyle görevden alınan ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında yeni mahkeme kararı... Mursi hakkındaki bir müebbet cezası geri çekildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'da darbeyle devrilen ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen en ağır yargı kararları bir bir geri çekiliyor. Geçen hafta Mursi hakkındaki bir idam kararının bozulmasının ardından bugün de bir müebbet kararı temyiz mahkemesi tarafından bozuldu.

Mursi'nin, mensubu olduğu Müslüman Kardeşler'in Filistin kolu Hamas adına casusluk yapmakla suçlandığı davada verilen müebbet kararı bozuldu; mahkeme eski cumhurbaşkanının yeniden yargılanmasına karar verdi.

Temyiz mahkemesi geçen hafta da, Mursi hakkında 'hapishaneler baskını' davasında verilen idam kararını bozmuştu. Mursi söz konusu baskında, mahkumların kaçmasını örgütlemekle suçlanıyordu.

30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin kitlesel protestolarla devrilmesi sonrası seçimle iktidara gelen Mursi, tüm yetkileri elinde topladığı bir kararname çıkarınca 'Yeni Mübarek istemiyoruz' sloganıyla günler süren protesto gösterileri düzenlenmiş ve 2013'te, dönemin savunma balanı Abdül Fettah Sisi tarafından gerçekleştirilen darbeyle görevden uzaklaştırılmıştı.(Dış Haberler)