Japonya'da 7,3 şiddetinde deprem

Japonya'nın kuzeyinde yer alan Fukuşima eyaletindeki Iwaki şehrinde 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli depremden sonra tsunami alarmı verildi. Tsunami dalgaları kıyı kesimlerinde etkili olmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın Fukuşima eyaletine bağlı Iwaki şehrinin 67 kilometre açığında, bu gece TSİ ile 00:00'da (yerel saatle sabah 06:00'da) sularında 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirilen deprem sonrasında 1.4 metre yüksekliğindeki tsunami dalgaları kıyıları vurmaya başladı.

Yetkililerden yapılan ilk açıklamalara göre bazı nükleer santrallerdeki faaliyetler durduruldu ve halka yüksek yerlere çıkmaları önerisinde bulunuldu.

Yetkililerin yaptığı tsunami açıklamasında "Dalgalar nedeniyle kıyı kesimlerde hasar olmasını bekliyoruz. O bölgedeki insanların yüksek kesimlere ya da tahliye binalarının olduğu yerlere gitmesi gerekiyor. Tsunami dalgalarının art arda vurması bekleniyor. Uyarı kaldırılıncaya kadar beklenmeli" denildi.

cx0r1dwwgaa5rjg

Aynı şehirde 11 Mart 2011'de yaşanan 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki tsunami sebebiyle 19 bin kişi yaşamını yitirmiş ve Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntı meydana gelmişti.

NÜKLEER SANTRALLERDE SORUN YOK

Japon yetkililerin yeni açıklamasına göre Fukuşima nükleer santralindeki reaktörün soğutma sistemi durduruldu. Gözlemlenen bir anormallik yok ve birkaç saat içinde reaktör tekrar çalıştırılmaya başlanacak. Yetkililer reaktördeki tankların depremden etkilenmediğini ve santral binalarının su seviyesinin üstünde olduğunu da bildirdi. (HABER MERKEZİ)