Trump'ın CIA başkanı: Türkiye İslamcı diktatörlük

ABD'de müstakbel başkan Trump'ın CIA başkanlığına aday gösterdiği Pompeo, Türkiye'ye 15 Temmuz'dan sonra şöyle demiş: İslamcı totaliter bir diktatörlük.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de yeni başkan seçilen Donald Trump'ın Amerikan istihbarat teşkilatı CIA’in başına atamak istediği ismin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye hakkında bir tweet attığı ortaya çıktı.

Temsilciler Meclisi'nin en muhafazakâr üyelerinden biri olmasıyla tanınan Mike Pompeo, 15 Temmuz'un ardından Türkiye halkını ve hükümetini demokrasiyi savundukları için öven İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'e Twitter'da şu yanıtı vermiş:

"İran da, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kadar demokratik... Her ikisi de İslamcı totaliter bir diktatörlük."

Pompeo bu tweet'i atarken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabını da etiketlemiş.

POMPEO KİMDİR?

Guantanamo esir kampının kapatılmasına karşı çıkan, tutuklulara waterboarding yöntemiyle işkence yapılmasını savunan ve azılı bir kürtaj karşıtı olan Pompeo, Cumhuriyetçi Parti'den üç dönem Temsilciler Meclisi üyesi olarak İstihbarat Komitesi'nde görev yaptı. Pompeo, Libya'nın Bingazi kentindeki Amerikan Konsolosluğu'na düzenlenen saldırı hakkındaki soruşturmada dönemin dışişleri bakanı Hillary Clinton'a karşı sert eleştirileri sonrası partisinde yükselmişti. (Dış Haberler)