Trump'ın başkan yardımcısı tiyatroda yuhalandı

ABD'de Donald Trump'la beraber başkan yardımcısı seçilen Mike Pence, Broadway'de bir müzikalde yuhalandı. Demokrat seçmenin 'bölücü' bulduğu siyasetçiye sahneden, "Biz, sizin bizi korumayacağına dair paniğe kapılmış çoğulcu Amerika'yız" mesajı okundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de ırkçı ve bölücü açıklamalarıyla tepki çekmesine rağmen başkan seçilen Donald Trump'ın başkan yardımcısı adayı Mike Pence, New York'ta bir müzikalde yuhalandı. Müzikal boyunca ara ara yuhalanan Pence, sahnedeki oyuncuların kendisine hitaben okuduğu "Biz, sizin yeni yönetiminizin bizi korumayacağına dair paniğe ve endişeye kapılmış çoğulcu Amerika'yız" mektubunun ardından salonu terk etti.

Trump yönetiminin 'yüz yüze' karşılaştığı bu ilk protesto, dün gece New York'ta meydana geldi. Mike Pence ilk 'şok'u, ABD'nin kurucu atalarından Alexander Hamilton'ın hikayesini anlatan popüler 'Hamilton' müzikalini izlemek için salona girdiğinde yaşadı. Müstakbel başkan yardımcısı, daha salona girerken yuhalandı. İzleyicilerin aktardığına göre, müzikal izleyicilerin protestoları nedeniyle sık sık kesildi.

Öyle ki, sahnedeki oyunculardan biri bir şarkıyı doğrudan Pence'e bakarak söyleyince, üç dakikalık bir alkış yağmuru yaşandı. Şarkıda şu sözler geçiyrodu: "Size küçük bir sorum olacak / Bundan sonra ne var?/ Siz özgürleştiniz / Peki yönetmenin ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz?"

İkinci 'şok' ise siyah bir oyuncunun müzikalin sonunda Pence'e hitaben oyuncuların ortak kaleme aldığı mektubu okumasıyla geldi. Oyuncu Brandon Dixon, kendilerini izlemeye geldiği için Pence'e teşekkür edip, "Biz, sizin yeni yönetiminizin bizi korumayacağına dair paniğe ve endişeye kapılmış çoğulcu Amerika'yız" dedi. Pence bu sırada salonu terk etmeye çalışırken, izleyicilerin yüksek sesli yuhalamaları başladı.

Dixon sahneden şöyle devam etti: "Sayın izleyiciler, burada yuhalayacak bir şey yok. Efendim, sizin için bir mesajımız var ve umarız bizi duyarsınız. Bu şovun, Amerikan değerlerini savunmak ve hepimiz için çalışmak konusunda size ilham vereceğini umuyoruz. Size, farklı renklerden, köklerden ve farklı cinsel yönelimlerden çoğulcu bir grup tarafından sergilenen bu harika Amerikan hikayesini paylaştığınız için teşekkür ediyoruz" dedi. Bu sıra Pence salondan çıkıyordu.

Sert bir muhafazakâr olan Pence, işyerlerinin dini inançlarına uygun olarak kime hizmet sunup sunmayacağına karar vermesinin önünü açan bir yasayı imzalayınca eşcinsellerin tepkisini çekmişti; yasa sonradan değiştirilmişti.

Pence, popüler Hamilton müzikalini izleyen ilk siyasetçi de değil. Başkan Barack Obama geçen yıl müzikali izleyip şovun sonunda oyuncularla biraraya gelmişti. Trump'ın yenilgiye uğrattığı Demokrat başkan yardımcısı adayı Hillary Clinton da şovu izlemişti. (Dış Haberler)