Trump dolandırıcılık yaptığını kabul etti!

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, başını ağrıtabilecek bir davada mahkeme dışı anlaşmaya gitti. Trump 25 milyon dolar ödeyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin yeni başkanı seçilen emlak zengini iş adamı Donald Trump, hakkındaki bir dolandırıcılık davasında mahkeme dışı anlaşmayı ve davacılara 25 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Trump, başkan seçilmeden önce 'kesinlikle mahkeme dışı anlaşmaya gitmeyeceğini' söylüyordu.

Söz konusu davalar, Donald Trump'ın emlakçılık sırlarını anlatma ve 'herkesi zengin etme' vaadiyle kurduğu Trump Üniversitesi'yle ilgili. Trump, Kaliforniya ve New York'ta üç dolandırıcılık davası açan eski öğrenciler, okula kaydolmak için 35 bin dolar verdiklerini ancak Trump Üniversitesi'nin reklamlarındaki vaatlerini yerine getirmediğini ve kendilerini kandırdığını savunuyordu. Trump ise başkanlık kampanyasından önce iddiaları reddediyordu.

New York Başsavcısı Eric Schneiderman dün yaptığı açıklamada, Trump'ın geri adım atarak davacılara 25 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini söyledi. Schneiderman, bu sonucu 6 bin davacı için 'büyük bir zafer' olarak yorumladı.

Trump cephesi de anlaşmadan memnun görünüyor. Yeni başkanın avukatı Daniel Petrocelli, "Trump şahsi çıkarlarından fedakârlık etmeye, bu meseleyi arkasında bırakmaya ve ilerlemeye istekli" dedi. Trump, seçimlerden önce bu davayı mahkemede kazanacağından emin olduğunu söylüyordu. Trump haziranda "Bu davayı kazanacağım. Bildiğim kadarıyla zaten kazanmaktayım. Anlaşmaya gidebilirdim ama gitmemeyi tercih ettim" demişti.

Yorumcular, Trump'ın resmen başkan olduktan sonra böyle bir dava nedeniyle başının ağrımasından endişelendiğini belirtiyor.