'Saray'ı neden ben yeniliyorum?'

Buckingham Sarayı'na önümüzdeki 10 yıl boyunca 369 milyon sterlinlik tadilat yapılması için Kraliyet ailesinin ödeneğinin artırılması tepki çekti. Binlerce kişi, ülkede ekonomik kriz varken maliyetin halk tarafından karşılanmasına tepkili.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, Buckingham Sarayı'na 369 milyon sterlinlik (1.53 milyar TL) bir tadilat yapılması için Kraliyet ailesine ayrılan ödeneğin artırılmasını tartışıyor. Monarşi karşıtları, ülkenin ekonomik sıkıntı içinde olduğu bir dönemde böyle bir harcamın halkın ödediği vergilerle karşılanmasına karşı kampanya başlattı.

Tartışma, hükümetin Kraliyet ailesine ayrılan fonu söz konusu tadilat için yüzde 66 oranında yükseltmeyi kabul etmesiyle patlak verdi. Saray'da 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yapılacak en büyük tadilatın 10 yıl süreceği belirtiliyor ve 'elzem' olduğu savunuluyor. Bu parayla, sarayın 33 yıllık kazanlarının, bazısı 60 yıllık olan 160 kilometrelik elektrik kablolarının ve yaklaşık 40 metre uzunluğunda kurşun ve döküm demir borularının yenileneceği belirtiliyor.

Söz konusu tadilat projesi İşçi Partisi ve İskoçya Ulusal Partisi'nin vekillerinden tepki çekerken, aktivistler de eylem başlattı. 38 degrees adlı sitesi 'Kraliyet ailesi saray renovasyonunu kendileri ödesin' başlıklı kampanya, 24 saatte 32 binden fazla imza topladı. Kampanya metninde, "Ulusal bir konut krizi var, Ulusal Sağlık Sistemi krizde, tasarruf tedbirleri nedeniyle birçok hizmette kesintiye gidiliyor. Şimdi Kraliyet ailesi Buckingham Sarayı'nın yenilenmesi için daha da kesmemizi istiyor. Kraliyet'in tahmin edilemeyen boyutta bir serveti var. Bu, tek kelimeyle, çirkin" deniyor. (Dış Haberler)

Etiketler Buckingham Sarayı