Müslümanları kızdıran adam Trump'ın CIA başkanı

ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump, 2013'te Müslümanları öfkelendirmiş siyasetçi Mike Pompeo'yu CIA başkanlığına seçti. Pompeo, Guantanamo'nun kapatılmasına da karşı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de ırkçı açıklamalarıyla tepki çekmesine rağmen başkan seçilen Donald Trump, CIA başkanlığını kendisi gibi tartışmalı bir isme önerdi: Mike Pompeo. Temsilciler Meclisi üyesi olan Pompeo, 2013'te 'İslam adına yapılan terör eylemlerini kınamayan Müslüman liderlerin bu eylemlerde potansiyel suç ortağı olduğunu' söyleyince Amerikalı Müslümanların tepkisini çekmişti.

Kongre onayı alması sonrası CIA başkanı olması beklenen Pompeo, bireysel silahlanmanın da ateşli bir savunucusu. ABD'de silahlı saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetmişken, CIA başkanlığına aday olan Pompeo Ulusal silah Birliği'nin hayat boyu üyesi.

Ulusal Güvenlik Ajansı'nın 'casusluk' programlarını destekleyen Pompeo, ABD'nin Küba'daki Guantanamo Körfezi'nde bulunan esir kampını kapatmasına da karşı.

Trump'ın CIA başkanı adayı, aynı zamanda kürtaja da karşı bir isim. Pompeo kürtajı sadece annenin ölüm riski olduğu zamanlarda onaylıyor; tecavüz ve ensest gibi hallerde bile yasadışı olmasını savunuyor. (Dış Haberler)