'En kötü kayınvalide' Türk çıktı

Avusturya, 'dünyanın en kötü kayınvalidesi'ni konuşuyor... 'Türk kaynana', oğlu ve gelinine gelen altınları çaldı; dava süreci yargıcı da şaşkına çevirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya, oğluyla gelinine düğünlerinde gelen 20 bin Euro'luk (yaklaşık 72 bin TL) düğün hediyelerini çalan 'Türk kaynana'yı konuşuyor. Çiftin annelerini yargıya götürünce, yargıç bu kadar çok tanığın yalan söylediği ve bu kadar aile kavgası yaşanan bir davayla ilk kez karşılaştığını söyledi.

The Independent'ın haberine göre, Avusturya'da yaşayan çifte Türkiye'de yaptıkları düğünde 20 bin Euro'luk altın takıldı. Çift, düğünden sonra kendileri gibi Avusturya'da yaşayan anneden, altınları bu ülkeye götürüp bir kasada saklamasını istedi. İki yıl sonraysa boşanmaya karar verdiler; altınları da paylaşacaklardı. Fakat damadın annesi altınları ona verdiklerini reddediyordu!

Çiftin Feldkirch kentinde açtığı davada, her iki tarafın arkadaşları ve akrabaları tanık olarak dinlendi. Sonuç olarak yalan söylediği ortaya çıkan 'kaynana', kendi oğlunun düğün hediyelerini çalmaktan 1200 euro (yaklaşık 4 bin 300 TL) para cezasına çarptırıldı.

Yargıç, hayatında ilk kez bu kadar çok  tanığın yalan söylediği ve böylesine çok aile kavgası yaşanan bir davaya baktığını söyledi. Yargıç, erkek tarafının annesinin altınları çaldığının açık olduğunu ve çiftin altınları hiçbir zaman geri alamayacağını vurguladı. Haber, The Independent gazetesinde 'Dünyanın en kötü kayınvalidesi kendi oğlunun düğün hediyelerini çaldı' başlığıyla yayımlandı. (Dış Haberler)