'Halep'te çocuk hastanesi vuruldu'

Rusya'yla Suriye'nin Halep'te bir çocuk hastanesini vurduğu öne sürüldü. İki ülke de hastanenin doğrudan hedef alındığını reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye yönetimi ve Rusya'nın Halep'te hava saldırıları üç haftalık 'insani mola'nın ardından yeniden başlarken, kentte bir çocuk hastanesinin yakınlarındaki bölgelerin hedef alındığı belirtildi. Aktivistlere göre hastanenin yanı sıra bir kan merkezi ve ambulansların da hasar gördüğü saldırılarda 32 kişi hayatını kaybederken, Rusya söz konusu saldırılarla ilgisi olmadığını açıkladı.

Bağımsız Doktorlar Birliği adlı kuruluş, Bayan Çocuk Hastanesi'nin ağır hasar gördüğünü açıklarken, hastanenin direktörü de saldırılar sırasında sığınağa indiklerini söyledi. Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise çarşamba günü Halep'in doğusunda isyancıların kontrolündeki Şaar, Zukkeri, Sakur ve Kerem el Beyk mahallelerine de füzeler ve varil bombalarıyla saldırı düzenlendiğini duyurdu. Gözlemevi'ne göre, bu saldırılarda beşi çocuk 21 kişi hayatını kaybetti.

RUSYA İLK KEZ UÇAK GEMİSİ KULLANDI

Aktivistler, saldırıları Suriye'ye mi yoksa Rusya'ya mı ait uçakların düzenlediğini bilmediklerini söylerken, iki ülkeden de 'Teröristleri vurduk' açıklaması geldi. Suriye yönetimi hastanenin doğrudan hedef alınmadığını ve silahlı muhaliflere ait cephaneliklerin vurulduğunu açıklarken, Rusya da Halep'te yeniden saldırı düzenlemediğini ve kırsalda El Nusra hedeflerini vurduklarını duyurdu. 18 Ekim'den bu yana devam eden insani molanın ardından yeniden başlayan saldırılarda, Rusya ilk kez uçak gemisi kullanıyor. (Dış Haberler)