Clinton depresyonda: Evden hiç çıkmak istemedim

ABD başkanlık seçimlerini Donald Trump'a kaybeden Clinton, hayal kırıklığını ilk kez anlattı. Clinton, "Son bir haftada evden hiç çıkmak istemediğim anlar oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD başkanlık seçimlerinde anketlerde önde gösterilmesine rağmen Donald Trump karşısında ezici bir yenilgi alan Demokrat aday Hillary Clinton, mağlubiyetin ardından ilk kez konuştu. Üzgün ve yorgun görünen Clinton, yaşadığı hayal kırıklığını ilk kez anlattı.

8 Kasım'daki seçimlerin ardından dün ilk kez Çocukları Savunma Fonu etkinliği için halkın karşısına çıkan Clinton açıkça, "Bu gece buraya gelmenin benim için hiç de kolay olmadığını itiraf etmek zorundayım" diye konuştu. Eski Dışişleri Bakanı şöyle devam etti: "Geçen hafta, iyi bir kitapla bir köşeye kıvrılıp evden hiç çıkmak istemediğim anlar oldu" dedi.

Clinton konuşmasında Trump'ın adını anmasa da, tartışmalı açıklamalarıyla tepki çeken sürdüren yeni başkana dolaylı atıfta bulunarak, "Birçoğunuzun seçim sonuçlarından hayal kırıklığına uğradığını biliyorum. Ben de, sözcüklerle anlatılamayacak kadar hayal kırıklığına uğradım. Bunun kolay olmadığını, son bir haftadır çok sayıda insanın, Amerika'nın sandığımız ülke olup olmadığını kendine sorduğunu biliyorum" dedi. (Dış Haberler)