Newroz TV dönüyor Med Nuçe için karar yok

Paris Ticaret Mahkemesi'nin kararının ardından Newroz TV'nin yayınlarına başlayacağı açıklandı. Med Nuçe TV içinse mahkeme henüz karar vermiş değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris Ticaret Mahkemesi, Fransız uydu şirketi Eutelsat tarafından sinyali kesilen Newroz TV’nin yayınlarının yeniden başlatılmasına karar verdi. Bu kararın Mednûçe TV için emsal olacağı söyleniyor. Med Nuçe Televizyonu yöneticilerinden Ferda Çetin "Newroz TV için verilen kararın Med Nuçe içinde verilmesini bekliyoruz" dedi.

'MED NUÇE TV İÇİN KARAR TEBLİĞ EDİLMEDİ'

Paris Ticaret Mahkemesi, Eutelsat’ın yayın durdurma kararının 'yasaya aykırı' olduğuna hükmetmişti. Mahkeme böyle bir kararı ancak İsveç radyo televizyon kurumunun verebileceğini belirtmişti. Bu kararın ardından Newroz TV'nin tekrar yayına başlayacağı bildirildi.

'Dedem Med Nuçe'nin kapandığına inanmıyor''Dedem Med Nuçe'nin kapandığına inanmıyor'

Bu kararın Med Nuçe için de geçerli olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Med Nuçe Televizyonu yöneticilerinden Ferda Çetin, Newroz TV'nin Eutelsat uydu şirketine açtığı davanın sonuçlanmasının ardından Newroz TV'nin yayına başlayacağını söyledi. Çetin, şunları ifade etti:

“Eutelsat bu karardan itibaren yayının başlatılmasını geciktirdiği için tazminat verecek. Med Nuçe için de avukatlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Med Nuçe Televizyonu için de aynı kararın verilmesini bekliyoruz. Henüz elimize herhangi bir tebligat ulaşmadı. Elimize tebligat tebliğ edildikten sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Med Nuçe TV kapatıldıMed Nuçe TV kapatıldı

NE OLMUŞTU?

Newroz TV’nin yayınları 11 Ekim’de Eutelsat tarafından Türkiye’nin talebi üzerine durdurulmuştu. Eutelsat’ın Genel Direktörü, Türkiye’de birçok kanalın uydu yayınını sağladıklarını belirterek, ‘Türkiye’deki makamlarla işbirliği yapmak zorunda oldukları’ için Med Nûçe’nin yayınını RTÜK talebiyle durdurma kararı aldıklarını söylemişti. (HABER MERKEZİ)