Michelle Obama'ya 'topuklu maymun' benzetmesi istifa getirdi

ABD'de First Lady Michelle Obama'ya 'topuklu maymun' diyen iki yetkili internette büyük öfkeyle karşılaştı. Irkçı benzetme sonrası biri görevden alındı, diğeri istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle açığa çıkan ırkçılık rüzgârı istifa getirdi. First Lady Michelle Obama için 'topuklu maymun' benzetmesi internette tepki çeken bir vakfın başkanı görevden alındı; bir belediye başkanı da istifa etti.

Tepki çeken olay, Batı Virginia eyaletinde, tek bir siyahın yaşamadığı 150 kişilik Clay County kasabasında meydana geldi. Yerel bir vakfın başkanı olan Pamela Ramsey Taylor, Facebook sitesine Trump'ın eşi Melania Trump'ı kast ederek şöyle yazdı: "Beyaz Saray'da klas, güzel ve asil bir First Lady görmek rahatlatıcı olacak. Topuklu ayakkabı giyen maymunu görmekten sıkıldım." Kasabanın Belediye Başkanı Beverly Whaling de bu paylaşıma yorumunda, "Günümü gün ettin Pam" dedi.

İki kadın da sosyal medyada yayılan mesajlarını tepkiler üzerine silse de, görevden alınmaları için başlatılan kampanyayı 85 bin kişi imzaladı. Whaling tepkiler üzerine istifa ederken, Taylor da görevden alınındı. Ancak vakıf başkanı geri adım atmayarak, 'yazdıklarının ırkçı olarak algılanabileceği ama böyle bir niyetinin olmadığı' savunması yaptı. Taylor, 'iftira atanlara dava açacağını' da söyledi. Clay County'de tamamı beyaz 491 kişi yaşıyor. (Dış Haberler)