Trump 'bihaber': 'Kendi ekibini kurması gerektiğini Obama'dan öğrendi'

ABD'nin yeni başkanı seçilen Trump'a dair yeni iddia... Wall Street Journal, Trump'ın Obama'yla görüşmesinde 'başkanlığın geniş çerçevesi karşısında şaşırdığını' yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hiçbir siyasi geçmişi olmayan ve ırkçı açıklamalarıyla ABD'yi bölen Donald Trump'ın başkan seçilmesine ilişkin tartışma dinmiyor. Wall Street Journal gazetesi, müstakbel başkanın Beyaz Saray'da kendi ekibini kurması gerektiğini bile yeni öğrendiğini yazdı.

Gazetenin, Trump ile mevcut başkan Barack Obama'nın Beyaz Saray'daki görüşmesinden sonra bir kaynaktan edindiği bilgiye göre, Trump Obama'yla görüşmesinde 'başkanlığın geniş çerçevesi karşısında dehşete düştü'. Haberdeki iddialar şöyle:

DANIŞMANLAR BİLGİ VERMEMİŞTİ

Trump'ın zaferi danışmanlarını bile hazırlıksız yakaladı. Cumhuriyetçi adayın danışmanları kazanmayı beklemedikleri için, Trump'a Beyaz Saray'da neler yapması gerekeceği konusunda bilgi vermemişti.

AYNI EKİPLE DEVAM EDECEKTİ!

Trump, Beyaz Saray'daki tüm ekibi yenilemesi gerektiğini Obama'yla görüşmesi sırasında öğrendi. Trump, aynı ekiple devam edeceğini sanıyordu. 'Beyaz Saray kadro başkanı' veya 'genel sekreteri' olarak adlandırılabilecek göreve Reince Priebius'un getirildiğinin açıklanması da bu nedenle tam beş gün sürdü.

OBAMA UZUN UZUN ANLATACAK

Obama-Trump görüşmesine dair bilgi sahibi olan kaynaklar, Trump'ın başkanlık görevlerinin ne kadar geniş çaplı olduğunu öğrenince şaşırdığını söyledi. Bu nedenle, Obama'nın yeni başkan olarak Trump'la bugüne kadarki geleneğin ötesine geçecek miktarda vakit geçireceği belirtiliyor. (Dış Haberler)