IŞİD'den Trump'a: Tam bir manyak

Bir IŞİD komutanı, Trump'ın seçilmesinin işlerine geldiğini savundu. Komutan, "Bu adam tam bir manyak, Amerikalılar kendi mezarlarını kazdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in Afganistan'daki en üst düzey komutanı olarak bilinen Ömer Horasani, ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump için 'tam bir manyak' dedi. Horasani, Trump'ın Müslümanlara yönelik nefret söylemi içeren açıklamalarının IŞİD için propaganda malzemesi olacağını savunarak, "Amerikalılar kendi mezarlarını kazdı" diye konuştu.

Reuters'ın görüştüğü Horasani, "Bu adam tam bir manyak. Müslümanlara yönelik açık nefreti bizim işimizi kolaylaştıracak çünkü binlerce yeni üye toplayabileceğiz" iddiasında bulundu. Horasani, "Liderlerimiz Amerikan seçimlerini yakından izliyordu ama Amerikalıların kendi mezarlarını kazması beklenmiyordu. Öyle yaptılar" dedi.

Republican presidential candidate Donald Trump speaks at Liberty University in Lynchburg, Virginia.

Irkçı, göçmen ve kadın karşıtı söylemlerine rağmen ABD başkanı seçilen Trump, kampanya sürecinde Müslümanların ABD'ye girişini tümden yasaklamayı önermişti. Trump şu an için bu sözünden geri adım atmış görünüyor. Müstakbel başkan son olarak, 'terör ihracında bulunan ülkelerden göçmenlerin ABD'ye girişini askıya almaktan' söz etti. (Dış Haberler)

Etiketler Donald Trump IŞİD