Suriyeli isyancıların Türkiye sınırında rant kavgası

Suriyeli isyancılar arasında Türkiye sınırında çatışma çıktı. Anlaşmazlık, Azez'deki Babu’s Selame sınır kapısının kontrolü nedeniyle patlak verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Suriyeli isyancılar gruplar, Türkiye sınırında 'rant kavgası'na tutuştu. Kilis'in Öncüpınar sınır kapısının karşısındaki Babu’s Selame sınır kapısının kontrolü için çıkan çatışma sonrası Türkiye sınırı kapattı. Reuters ajansı ilgili haberinde, Azez'de çıkan çatışmanın el Bab'a yönelik Türkiye destekli harekâtı sekteye uğrattığı ve Halep'te de Suriye yönetiminin işine geldiği yorumunu yaptı.

Çatışmanın, Ahraru’ş Şam, Safva Tümeni, Ceyşu’l Şimal (Kuzey Ordusu), Ahrar Suriye ve Ceyşu’r Reşid gibi grupların birlikte olup Babu’s Selame kapısını ele geçirmek için Cephetü’ş Şamiye’ye (eski adıyla el Nusra) saldırması üzerine patlak verdiği belirtiliyor. Sınır kapısının yanı sıra Cephetü’ş Şamiye’nin karargâhı da basıldı.

Cephetü’ş Şamiye’nin bir komutanı, çatışma sonrası bazı savaşçıları El Bab operasyonundan çektiklerini söyledi. (Dış Haberler)