Erdoğan ve MHP Yunanistan gündeminde

Yunan basınına göre Erdoğan'la MHP anlaştı. AK Parti'nin Türkiye'nin ‘milli güçleriyle’ işbirliği yaptığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

Türkiye’nin iç ve dış siyaset sahnesinde önemli gelişmelerin gündeme damgasını vurduğu, Kıbrıs meselesinde tarihi bir dönemece gelindiği bir ortamda Yunanistan basını önemli bir bilgiyi kamuoyuna yansıtıyor. Ankara ve İstanbul’daki kaynaklarından edindiği son bilgileri bugün kamuoyunun gündemine taşıyan Yunanistan basını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika kulvarında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile önemli konularda fikir birliğine varmış olduğunu vurguluyor.

Yunanistan en eski ve köklü gazetesi Kathimerini’nin bugünkü internet baskısında vurgulandığı üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP liderliğine dış politikadaki ‘milli meselelerde’ ‘kararlı’ ve ‘milli’ duruş sergileme sözü verdi. Son gelişmeyi değerlendiren MHP’ye yakın çevreler 15 Temmuz Darbe Girişimi ile beraber Türkiye’nin dış politika sahnesinde yeni bir evrenin başlamış olduğuna işaret ediyorlar.    

MHP’li kaynaklara göre, geçmiş dönemde, AK Partili hükümetler gerek iç siyaset sahnesinde gerek dış politikada önemli hatalara imza attı. Ancak daha sonra, Kürt sorunundaki gelişmelerin ciddileşmesi ve dış politikadaki sorunların çoğalmasıyla beraber, AK Parti iktidarı duruşunu gözden geçirme ihtiyacı duydu ve Türkiye’nin ‘milli güçleriyle’ işbirliği yolunu seçti.

'KÜRTLER KAYGI DUYUYOR'

AK Parti’nin yeni duruşu çerçevesinde Beştepe, MHP yönetimine, dış politika alanında da bazı önemli sözler vermiş durumda. Bu noktanın altını çizen Kathimerini, Kıbrıs, Ege konuları ve Türk-Yunan ilişkilerinde AK Parti iktidarı tarafından MHP’ye ‘kararlı ve milli duruş’ sözü verildiğini vurguluyor.

Kathimerini yeni iddiasını Kürt kaynaklardan almış olduğu son bilgilerle de destekliyor. Gazeteye konuşan Kürt kaynaklar, Kürt hareketinin elinde AK Parti-MHP gizli anlaşmasına ışık tutan çok önemli bilgiler olduğunu vurguluyor. Kürt kaynaklar ayrıca Türkiye’nin yeni dönemde milliyetçi ve maceracı politikalara sürüklenmiş olmasından duydukları kaygıyı Yunanistan medyasıyla paylaşıyorlar.