Assange'ın yolunu gözlüyor!

WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange, tecavüz suçlaması nedeniyle bugün ifade verecek. Assange'ın meşhur kedisi, ifade sırasında Londra'daki Ekvador Elçiliği'nin penceresinde görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikalı diplomatların gizli yazışmalarını yayımlayan WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange tecavüz iddiaları nedeniyle sorgulanırken, meşhur kedisi de camdan dışarıya bakarken görüntülendi. Suçlamalar nedeniyle 2012'den bu yana Londra'daki Ekvador Elçiliği'ne sığınmış halde yaşayan Assange'ın kedisi, Twitter'da 22 binden fazla takipçiye sahip. Kedinin bir Instagram hesabı da var.

Julian Assange, İsveç'te 2010 yılında bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyor. İddiaların siyasi olduğunu savunan Assange, Londra'da gözaltına alınmamak için 2012'de Ekvador elçiliğine sığınmıştı. Assange o tarihten bu yana lçilik binasından çıkamıyor. Burada sahiplendiği kedinin adı da bu nedenle 'Elçilik Kedisi'.

kedi-ic

Ekvador, İsveçli yetkililerin Assange'ı sorgulamasına geçen hafta izin vermişti. İsveç Başsavcısı Ingrid Isgren'in bugün Londra'daki elçilik binasına sorgu için gelmesiyle, düğümün çözülme ihtimali doğru. Savcı Assange'ı suçsuz bulup soruşturmayı kapatırsa, WikiLeaks'in kurucusu elçilikten çıkabilir. (Dış Haberler)