'Rusya Suriyeli isyancıların ikmâl yolunu kesti'

Rusya'nın, Suriyeli muhaliflerin İdlib-Halep arasındaki silah ikmali yolunu 'kapattığı' belirtildi. Buna göre, Rus hava kuvvetleri çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın, Halep'teki silahlı isyancıların silah ikmâli yolunu tamamen kestiği öne sürüldü. Arap yayın organı Al Masdar'ın haberine göre, Rus hava kuvvetleri İdlib ve Halep vilayetlerinde son 24 saatte düzenlenen hava saldırılarıyla iki vilayet arasında silah ikmâlini imkânsız hale getirdi.

Haberde, Halep'te Esad yönetimine karşı 'Fetih Ordusu' adı altında birleşen çok sayıda örgütün M-5 otobanını kullanarak İdlib'ten Halep'e silah taşıdığı belirtildi. Buna göre, Rusya'nın isyancıların zırhlı araçlarını ve üslerini hedef alan saldırıları sonrası bu ikmâl son buldu. Halep'teki bir askeri kaynak isyancıların İdlib'deki üssü Sarakib'e 25, Taftanaz Köyü'ne ve yakındaki isyancı üssüne en az 12 saldırı düzenlendiğini söyledi. Rus Hava Kuvvetleri'nin Halep'in kuzeyindeki bir köyde büyük bir silah deposunu da vurduğu belirtiliyor.

Halep'teki Ahrar ül Şam, El Nusra Cephesi, Liva el-Hak, Şam Lejyonu, Cund-el Aksa, Ceyşul Sünnet ve Ecned el-Şam gibi gruplar, Şam yönetimine karşı Fetih Ordusu adı altında birleşmişti.

Suriye yönetimi ülkenin ikinci büyük kenti Halep'i bir süredir kuşatma altında tutarken, Rusya kent merkezindeki hava saldırılarını kalan siviller için insani koridor açılması amacıyla bir süredir durdurmuş durumda. (Dış Haberler)