'Trump Suriye savaşında güç dengesini değiştirebilir'

Yeni ABD Başkanı Donald Trump'ın uygulayacağı politikaların Suriye'deki savaşta dengeleri değiştirebileceği yorumları yapılıyor. Trump Ortadoğu'da, Rusya ile daha fazla işbirliği yapılmasını savunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanlık seçimlerinde Donald Trump'ın kazandığı zafer tartışılmaya devam ediyor. Yeni ABD Başkanı Trump'ın uygulayacağı politikaların Suriye'de güç dengelerini değiştirebileceği belirtiliyor.

BBC Ortadoğu Muhabiri Quentin Somerville, Trump'ın seçilmesinin Musul operasyonunu etkilemeyeceğini kaydetti. Musul operasyonunun ileri bir aşamada olduğunu aktaran Somerville, Suriye'de durumun farkı olduğunun altını çizdi.

Trump'ın "ılımlı isyancılarla" ittifakı sorguladığını hatırlatan Somerville, yeni başkanın Ortadoğu'da, Esad'ın müttefiki Rusya'yla daha çok işbirliği yapılmasından yana olduğunu ifade etti.

Somerville, "Bazılarına göre kısa vadede Moskova, muhaliflerin elindeki Doğu Halep'e bombardımanını başlatabilir. Suriye'de, bir iç savaş olduğu kadar vekalet savaşı da olan mücadeledeki güç dengesinde büyük bir değişiklik yaşanabilir" değerlendirmesinde bulundu.