Clinton seçimlere bir gün kala aklandı

FBI, e-mail soruşturmasında Demokrat başkan adayı Clinton'ı akladı. Cumhuriyetçi Trump'ın tepkisi sert oldu: Clinton kollanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ABD seçimlerinde sona gelinmişken Hillary Clinton'un e-mail  yazışmalarıyla ilgili soruşturmasını yeni ek bilgi bulamadığı için sonlandırdığını açıkladı. BBC'nin haberine göre Clinton'un kampanya yönetim merkezi bu önemli sorunun çözülmüş olduğuna dair memnuniyetini dile getirdi.

E- mail skandalı Clinton'un oylarında düşüşe sebep olmuştu. İlk defa 2 Temmuz'da Clinton'un ifadesini alan FBI  yeni bilgiler ışığında soruşturmayı genişletmeye karar vermişti. Clinton bu kararın seçimlerden 11 gün önce alınmasını manidar bulmuştu. Cumhuriyetçi aday Donald Trump ise FBI'nın cesaretini takdir etmişti.

Trump Clinton'a nasıl yetişti?Trump Clinton'a nasıl yetişti?

'650 BİN E-POSTA 8 GÜNDE OKUNAMAZ'

FBI soruşturmayı tekrar sonlandırmaya karar verince bu sefer de Donald Trump sert tepki gösterdi. Trump 650 bin e-mail'in 8 günde okunmasının mümkün olmadığını söyleyerek Hillary Clinton'un yoz bir sistem tarafından kollandığını savundu.

Seçim sürecinde son düzlüğe gelindiğinde   Hillary Clinton Donald Trump'ın dört ila beş puan önünde gözüküyor.