ABD: YPG konusunda Türkiye'yle anlaşmadık

ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Türkiye'yle ABD'nin YPG'nin Menbiç'ten çıkarılması konusunda anlaştığına ilişkin haberleri teyit etmedi. Toner, "Bunu ilk kez duyuyorum, teyit edemem" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'yle ABD'nin YPG'nin Menbiç'ten çıkarılması konusunda anlaştığına ilişkin haberler Washington'da karşılık bulmadı. ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Mark Toner, böyle bir durumu ilk kez duyduğunu söyledi.

Toner günlük basın toplantısında konuyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Türkiye ile ABD'nin YPG'yi Menbiç'ten çıkartma adına anlaştığını ilk kez duyuyorum. Böyle bir anlaşma olduğunu doğrulayamam." Amerikalı sözcü, YPG'nin Menbiç'den zaten ayrıldığını, kendilerine verilen sözlerin tutulduğunu söyledi. Toner, Suriye'nin kuzeyinde YPG'yle aralarında yoğun bir işbirliği yaptıklarına değinerek, "IŞİD'e karşı etkili bir savaş gücü oldular. YPG, geniş koalisyonun bir parçası. YPG'nin bazı unsurları ile ilgili kaygıları anlıyoruz, biz de verdikleri sözleri tutmalarını istemiştik, öyle de yaptılar" diye konuştu.

Türkiye medyasında yer alan bir haberde, ABD ile Türkiye arasında Menbiç konusunda anlaşma sağlandığı duyurulmuş, PYD'nin Türk - ABD görev gücü denetiminde bölgeden çıkarılacağını öne sürülmüştü.

Etiketler ABD Menbiç