Suriyeli kadınlar 'Arap YPJ' kurdu

Suriye'de IŞİD'in eline düşen kentlerini kurtarmak isteyen Arap kadınların, PYD'nin silahlı kadın kolu YPJ'yi örnek aldığı ortaya çıktı. Bir grup Suriyeli kadın, El Bab'da IŞİD'le savaşa katılmak için bir tabur kurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de IŞİD'in elinden kurtarılan Arap kadınların, PYD'nin silahlı kadın kolu YPJ'yi örnek alarak sadece kadınlardan oluşan bir 'tabur' kurduğu ortaya çıktı. The Independent gazetesi haberi, "Kadın Kürt savaşçılar tarafından IŞİD'den kurtarılan Suriyeli kadınlar kendi kadın taburlarını kurdu" başlığıyla verdi.

Söz konusu tabur, hem Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan Türkiye destekli güçlerin, hem de Kürtlerin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri'nin ilerlediği el Bab'ın IŞİD'den temizlenmesi için oluşturulan yerel El Bab Askeri Konseyi çerçevesinde kuruldu. Haberde, 'Kürtlerin önderliğindeki El Bab Askeri Konseyi'nin kenti IŞİD'den kurtarmak için kadın savaşçılar beklediği' ifadesi yer aldı.

Akrin isimli Arap kadın, "IŞİD el Bab'ı istila ettiğinde erkek kardeşimi öldürdü. Örgütü uzun zamandır eleştiriyordum. IŞİD teröristleri tarafından birkaç defa gözaltına alındım ve işkence gördüm. IŞİD'in bir kadın cihatçısı bana çok işkence yapmıştı. Şimdi o teröristlerle savaşmak için el Bab Askeri Konseyi'ne katıldım" dedi.

Batı medyasında 'Kürt Angelina Jolie' tartışmasıBatı medyasında 'Kürt Angelina Jolie' tartışması

Tabura katılan kadınların, IŞİD'den kaçmak için El Bab'ı terk edip Menbiç yakınlarına yerleşmiş kişilerden oluştuğu belirtiliyor. The Independent, "Memleketleri kuzey Suriye'deki el Bab olan ve yakındaki Menbiç'de yaşayan kadınlar, YPJ'nin mücadelesinden öyle etkilenmiş ki, kendi kentleri için verilecek mücadele öncesinde kendi kadın taburlarını kurdular" ifadesini kullandı.

Etiketler Menbiç YPJ El Bab