Irak: Türkiye işgal ederse parçalanır

Irak Başbakanı Haydar Abadi Ankara'nın Silopi'ye askeri sevkıyatına tepki gösterdi: Irak'ı işgal ederse Türkiye parçalanır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Irak sınırındaki Silopi'ye askeri sevkiyat yapmasına Irak Başbakanı Haydar Abadi'den sert tepki geldi. Abadi, Irak'ı işgal etmesi halinde Türkiye'nin parçalanacağını savundu. Abadi, "Türkiye'nin Irak'ı herhangi bir şekilde işgali, bu ülkenin parçalanmasına yol açar" dedi.

Bağdat'ta bir grup gazeteciyle bir araya gelen Abadi, "Biz Türkiye'yle savaşmak istemiyoruz... Allah korusun, onlarla savaşa girsek bile Türkiye ağır bir bedel öder... Ne zaman bir ülke komşu bir ülkeyle savaşsa, kimse kazanmaz. İki taraf da kaybeder" ifadesini kullandı.

Bağdat'ın Ankara'yla savaşmak istemediğini ancak Ankara'nın buna 'hazır' olduğunu savunan Abadi, "O zaman (Türkiye'yi) düşman olarak nitelendirir, ona göre muamele ederiz" diye konuştu. Türkiye, Şırnak'ın Silopi ilçesine Ankara'dan tank ve tank kurtarıcılar ile Çankırı'nda tekerlekli araçlar ve iş makineleri göndermişti. (Dış Haberler)