Afganlardan Stalingrad savunması!

Fransa'nın başkenti Paris'in Stalingrad kampı ve Jaures metro istasyonu yakınlarındaki çadırlar çevik kuvvet polisi tarafından kaldırıldı. Bölgede 400 Afgan yaşıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'in ortasında sığınmacıların kaldığı kamp, polis tarafından dağıtıldı. Paris'in 19. bölgesinde yer alan Stalingrad kampı ve Jaures metro istasyonu yakınlarında sığınmacıların kaldığı derme çatma çadırlar, çevik kuvvet ekipleri tarafından kaldırıldı. Yaklaşık 400 Afgan sığınmacının kaldığı çadırlar kaldırılırken polisle sığınmacılar arasında gergin anlar yaşandı.

Bu bölgelerdeki artışın temel nedeni Calais kentindeki çadırların imhası sonrası bu bölgelere akın eden göçmenler. Paris'teki derme çatma kampların sakinlerinin çoğu Suriye, Libya, Afgan, Sudan, Somali'den gelenler.

Bu sabah 400 civarında Afgan mültecinin yaşadığı Paris'in kuzeyindeki Stalingrad kampının bir bölümünde çevik kuvvet polisleri tarafından kimlik kontrolü yapıldı. Stalingrad göçmen kampının boşaltılması Başbakan Manuel Valls tarafından açıklanmıştı. Güvenlik güçleri "kontrol işlemi" için Paris 19'uncu bölgesinde bulunan Villette bulvarında müdahale bulundu.

POLİS GİTTİ ÇADIRLAR TEKRAR KURULDU

Operasyon sırasında polis, belgesiz göçmenler ile sığınma başvuruları olanları ayırdı. Belgesiz olanlar polis otobüsüne alındı. Göçmenler eşyalarını ve bazı çadırlarını toplayamadı. Polis ve göçmenler arasında gerginlik yaşandı. Göçmenler ile belediyenin yıkım ve temizlik çalışması sırasında da zaman zaman gerginlik yaşandı.

Polis operasyonu ve temizlik çalışması öğleden sonra bitti. Göçmenler kurtarabildikleri eşyaları ve çadırlar ile polisin ayrılmasından sonra metro altında ve kenarlarında tekrar çadır kurdu. (PARİS/DHA)

Etiketler Paris Stalingrad Calais