'Putin Suriye'de büyük saldırıya hazırlanıyor'

Putin'in ABD'deki başkanlık seçimleri öncesi oluşan yönetim boşluğundan yararlanarak Halep'e büyük bir saldırı başlatacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de yayınlanan The Times gazetesi Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'in Halep'e büyük bir saldırıya hazırlık yaptığını iddia etti.

The Times'ın savunma editörü Deborah Haynes tarafından kaleme alınan haberle ilgili detayları BBC Türkçe aktardı. Gazete, "Putin, Halep'e dev bir saldırı hazırlığında" başlığıyla manşetten verdiği haberde saldırı hazırlığı iddiasına ile ilişkin detayları anlattı.

Haberde Moskova'nın, ABD seçimleri öncesi oluşan yönetim boşluğundan yararlanmak ve Suriye'deki pozisyonunu güçlendirmek için muhaliflerin kontrolünde olan doğu Halep'e "geniş ölçekli bir saldırı gerçekleştirme" hazırlığında olduğu öne sürüldü.

İSTİHBARAT BİRİMLERİNE DAYANDIRILDI

Haynes'in "batılı istihbarat birimlerine" dayandırdığı habere göre, Rusya'nın tek uçak gemisi, saldırı için Doğu Akdeniz'deki pozisyonuna doğru hareket etti. Moskova'nın Doğu Akdeniz'e gönderdiği filoda bir nükleer füze gemisi ve iki denizaltısavar gemi bulunuyor. Uçak gemisi SU-33 ise helikopterler ve bombardıman uçaklarını taşıyor.

The Times'ın Pazar sayısında da üç Rus denizaltısının Akdeniz'deki Rus donanmasına katıldığı yer almıştı. Geçen hafta İngiliz donanması gemilerin Akdeniz'e geçerken tespit etti. Gazetenin kaynaklarına göre denizaltılar Suriye'deki hedefleri vurmak için 'Kalibr' füzeleri ile donatılmış durumda.