Irak ordusu Musul'a ilk kez girdi

IŞİD'e karşı 17 Ekim'de başlatılan Musul harekâtında kritik bir gün yaşanıyor. Çevre köylerin örgütten temizlenmesi sonrası, Irak ordusu ilk kez kente girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'e karşı Musul harekâtının ikinci haftasında, Irak ordusunun kentin içine ilk kez girdiği açıklandı. Irak ordusundan General Wissam Araji, ordunun kentin Karama bölgesine girdiğini söyledi.  Araji, "Musul'a girdiler. Şu an Karama bölgesinde savaşıyorlar" dedi.

Irak ordusunun terörle mücadele biriminin başındaki Talib Kinani ise kent merkezine 800 metre kaldığını söyledi. Erbil merkezli Rudaw gazetesinin haberine göre Kinani, "Irak ordusun kent merkezine 800-900 metre kadar yaklaştı... Bu, Musul'u kurtarmaya çok yakın olduğumuz anlamına geliyor" dedi.

IŞİD, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u 2014'ten bu yana kontrol altında tutuyor. Merkezi ordu ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmergelerin IŞİD'e karşı operasyonu 17 Ekim'de başlatılmıştı. Haşdi Şabi adıyla bilinen ve Türkiye'nin mezhepçilik kaygısıyla karşı çıktığı Şii milisler de cumartesi günü IŞİD militanlarının Suriye'nin Rakka bölgesine kaçmasını engellemek için kentin doğusunda operasyona katılmıştı.