Haşdi Şabi Tel Afer'e operasyon başlattı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın Şii milis gücü Haşdi Şabi, Musul'un batısındaki Tel Afer'i IŞİD'den temizlemek için operasyon başlattıklarını duyurdu. Haşdi Şabi'nin internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Yaralı Tel Afer, kurtarılacak kentler arasında bulunuyor" dedi.

İran destekli Şii milislerin sözcüsü Ahmed El Asadi, dün Irak devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Tel Afer'e saldırı hazırladıklarını tamamladıklarını söylemişti.

IŞİD'e karşı Musul operasyonunun başlamasından sonra Türkiye'yle Irak yönetimi arasındaki geriliminin 'konu başlıkları'ndan biri de Şii Haşdi Şabi güçleriydi.

Şii milislerin Musul'un Sünni kent merkezine girmesinin endişe verici olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Senin Bağdat dediğin tamamen Şia'dan oluşan bir ordunun yönetmenidir. 30 bin Haşdi Şabi geliyor diyorlar, geleceği varsa göreceği de var. Amerikalı dostlarımıza diyoruz, bizi bu tezgaha getiremezsiniz" demişti.

Irak yönetimi ise Musul merkezine sadece merkezi ordunun gireceğini, Kürt Peşmerge güçlerinin veya Şii milislerinin kent dışında kalacağını savunuyor.

Musul’dan sonra nasipse Rakka! Amma velakin fakat…Musul’dan sonra nasipse Rakka! Amma velakin fakat…

Haşdi Şabi: Tel Afer'e yürüyoruzHaşdi Şabi: Tel Afer'e yürüyoruz

Haşdi Şabi: Irak ordusu Türk askerlerini kuşattıHaşdi Şabi: Irak ordusu Türk askerlerini kuşattı

'PKK Haşdi Şabi içine dağıtılacak''PKK Haşdi Şabi içine dağıtılacak'

Haşdi Şabi: Türk askerine işgalci olarak davranacağızHaşdi Şabi: Türk askerine işgalci olarak davranacağız