Eski PKK yeni Peşmerge komutanı için Almanya'dan doktor getirildi

PKK'nin eski yöneticilerinden, Peşmerge gönüllü komutanı Sait Çürükkaya, Başika cephesinde ağır yaralandı. Çürükkaya için Almanya'dan Erbil'e uçak ambulans ve doktorlar getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Musul operasyonda görev alan Sait Çürükkaya, Peşmerge güçlerinin Başika bölgesinde IŞİD'ten aldığı bölgelerdeki mayınları tamizlerken, 2 gün önce bir mayının patlaması sonucu ağır yaralandı. Sait Çürükkaya'nın Erbil'de tedavisi sürüyor. Bir gözünü kaybeden ve bir gözü de ağır yaralı olan Çürükkaya için yıllardır yaşadığı Almanya'dan dün gece bir uçak ambuluns ve doktorların geldiği öğrenildi.

Doktorların muayene ettiği Çürükkaya'nın şimdilik Almanya'ya naklini uygun görmedikleri ve bir süre daha hastanede kalması gerektiğine karar verdikleri öğrenildi.

PKK'de, üst düzey yöneticilik yapan Çürükkaya, Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra PKK'den ayrılmış ve Almanya'da yaşamaya başlamıştı. Çürükkaya IŞİD'in iki yıl önce Kuzey Irak'a saldırmasından sonra Almanya'dan Erbil'e geçmiş ve Peşmergelerin eğitimini üstlenmişti. Patlayıcı uzmanı olan Sait Çürükkaya, IŞİD ile mücadelede ele geçirilen bölgelerdeki patlayıcıları imha ediyordu. (ERBİL/DHA)