Esad'a bağlı güçlerden Türkiye'ye Halep uyarısı

Türkiye'yle Suriye arasındaki gerilim bir kez daha tırmanıyor. Şam yönetiminin Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilk kez müdahale etmesinin ardından, bir de Halep açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye yönetiminin Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilk kez bu sabah müdahale etmesinin ardından, Şam'ın sahadaki müttefiklerinden de bir açıklama geldi.

Reuters'ın haberine göre, açıklamada Türkiye'nin bu güçlerin pozisyonlarına doğru ilerlememesi için uyarı yer aldı. Reuters'ın 'Şam'la müttefik olan güçlerin komutanı'na dayandırdığı açıklamada, 'Türkiye'nin bu güçlerin Halep'in kuzeyinde ve doğusunda bulunan pozisyonlarına ilerlememesi', 'bunun kırmızı çizginin aşılması anlamına geleceği' ve böyle bir hamleye 'kararlı bir biçimde askeri karşılık verileceği' belirtildi.

Açıklamada, "Kimsenin IŞİD'le savaşmayı ilerleme için bahane etmesine izin verilmeyecek" denildi. Reuters açıklamayı yapan komutanın adını vermedi.

TSK: Suriye helikopteri muhalifleri vurduTSK: Suriye helikopteri muhalifleri vurdu

Şam yönetimi, bu sabah ilk defa Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan Suriyeli muhalifleri Halep yakınlarında hedef almıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu konuda,,"Suriye rejimi, DEAŞ ile mücadele eden güçlere saldırıyor. Rejim ve destekçilerinin ajandasında ne olduğunu açıkça görüyoruz. Rejim güçlerinin ÖSO'ya saldırısı operasyonu durdurmaz. Fırat Kalkanı Harekatı devam edecektir. El Bab'a gidene kadar devam edecektir" dedi.

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep, savaşta kilit bir önem taşıyor.