Türk akımı 2019'da bitiyor

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, 2019 yılına kadar Türk Akımı boru hattının bitebileceğini açıkladı. İlk boru hattı Türkiye'de ikincisi Avrupa'da kullanılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, 2019 yılına kadar Türk Akımı boru hattının inşa edileceğini kesin bir şekilde söyleyebileceklerini  açıkladı. Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi sırasında, Gazprom'un Karadeniz'de Türkiye ekonomi bölgesinde arama çalışmalarının yapılması için gerekli izni aldıklarını söyledi.

Miller, "Tüm bunlar iki boru hattının da 2019 yılına kadar inşa edileceğini kesin olarak söylebilmemizi sağlıyor. 15 milyar 750 milyon metreküp doğalgaz kapasitesine sahip ilk boru hattı Türk piyasası, ikincisi ise Avrupalı tüketiciler için kullanılacak. Bu proje Türkiye üzerinden Avrupa  ülkelerine transit altyapının kurulmasını öngörüyor. Hazırlık çalışmaları dikkate alınınca Gazprom Rusya topraklarında gerekli tüm altyapıyı kurdu. " dedi.

Miller, Türkiye Güney Akımı'nın Türkiye ekonomi bölgesinde araştırma yapılması için gerekli tüm izin ve belgelerin Türk Akımı için de geçerli olduğunu hatırlattı.

(DHA/Rusya Federasyonu)