Sarraf'ın cep telefonu için özel duruşma

Hakim Richard Berman, Sarraf’ın avukatlarının cep telefonu kayıtlarına ilişkin itirazlarını özel bir duruşmada karara bağlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - New York’ta tutuklu yargılanan işadamı Rıza Sarraf’ın Miami’de tutuklandığı sırada cep telefonundan alınan bilgilerin mahkemede delil olup olmayacağının kararanın verileceği özel bir duruşma yapılacak.

Amerika'nın sesinin haberine göre Sarraf’ın avukatları, New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'ne yaptıkları itirazda, cep telefonundan elde edilen bilgilerin hukuksuz bir şekilde ele geçirildiği için davada delil olarak kullanılmaması gerektiğini savunmuştu.

Hakim Richard Berman, Sarraf’ın avukatları tarafından New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'ne yaptığı itirazı değerlendirdi.

Berman, 22 Kasım’da Sarraf’ın cep telefonundan elde edilen bilgilerin dava sürecinde delil olarak kullanılıp kullanılamayacağı konusunda tarafları dinleyeceği özel bir duruşma yapma kararı aldı.

Rıza Sarraf, ABD'de İran'a uygulanan ambargoyu ihlal ve bankacılık dolandırıcılığı suçlamasıyla yargılanmak üzere tutuklu bulunuyor.