Barzani'den Kerkük mesajı

Kerkük'teki IŞİD saldırıları püskürtülürken, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'den yazılı açıklama geldi: Bedeli ne olursa olsun Kerkük korunup düşmanların eline geçmesine izin verilmeyecektir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, IŞİD'in Musul harekâtına misilleme olarak Kerkük'te düzenlediği saldırılar hakkında bir mesaj yayımladı. Barzani, petrol kenti Kerkük'ün 'bedeli ne olursa olsun' korunacağını söyledi.

Barzani yazılı açıklamasında ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyip şu ifadeleri kullandı: "Bu saldırı, teröristlerin cephede peşmerge karşısında aldıkları yenilgiyi telafi etme yönündeki beyhude bir çabasıdır. Bununla birlikte, Kerküklü vatandaşları ve tüm Kürdistan halkını temin ederim ki Yüce Allah’ın desteği, güçlü bir irade, peşmergenin birliği ve kamuyoyla birlikte teröristlere karşı durup tüm çabalarını yenilgiye uğratacağız.” Barzani mesajının sonunda, “Bedeli ne olursa olsun Kerkük korunup düşmanların eline geçmesine izin verilmeyecektir” ifadesini kullandı.

IŞİD'in dün sabah erken saatlerde Kerkük'te düzeneldiği bir dizi bombalı saldırı sonucunda ikisi İranlı 18 kişi hayatını kaybetmişti. Irak güvenlik güçleri bugün kentte kontrolün tümüyle ele alındığını açıklayarak sokağa çıkma yasağını kısmen kaldırmıştı. (Dış Haberler)