ABD'den Başika açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest, basın toplantısı düzenledi. Earnest, TSK'nin, Irak'ın belirlediği ilkelere uygun hareket ettiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Basın toplantısı düzenleyen Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Irak'taki Başika kampında yer alan TSK askerlerinin, hükümetin koyduğu prensiplere aykırı davranmadığını söyledi.

Beyaz Saray'da düzenlenen günlük basın toplantısında Earnest'e, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Türkiye'deki temaslarında Başika'daki TSK birliklerinin çekilmesinin gündeme gelip gelmediği ve askerlerin Musul operasyonunda yer alıp almayacağı soruldu.

Earnest, IŞİD'e yönelik operasyonlarda Irak hükümetinin istediği güçlerin olması ilkesini savunduklarını hatırlattı. Earnest, "IŞİD karşıtı operasyonlara destek sunmak için yapılan herhangi bir harekatın veya çabanın Irak merkezi hükümetiyle koordine edilmesi ve onların direktifleriyle yapılması gerektiğini açıkça ifade ettik. Bu zamana kadar da Musul yakınlarındaki varlıklarıyla Türklerin bu prensibi uymadıkları endişesine yol açacak bir hareket görmedik" dedi. (NEW YORK/DHA)