Trump yemekte yuhalandı

Her başkanlık seçimi öncesinde yapılan Alfred E Smith Katolik Bağış Yemeği'nde adayların kavgalarını bir kenara bırakması beklenir. Dün gece gerçekleşen yemekte Trump gene şimşekleri üstüne çekmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD başkanlık adayları Hillary Clinton ve Donald Trump arasındaki gerginlik ve atışmalar dün gece yapılmış olan geleneksel bağış yemeğinde bile dinmedi. Her başkanlık seçimi öncesinde yapılan Alfred E Smith Katolik Bağış Yemeği'nde beklenti genelde ihtiyaç sahibi çocuklar için bağış toplamak ve adayların medeni bir ortamda kampanya polemiklerini bir yana bırakmalarıdır. Bu seneki yemekte  çocuklar için altı milyon dolar para toplandı ama Trump Hillary Clinton'a yönelik sataşmalarıyla tepkileri üstüne çekmeyi gene başardı.

Yemekte Trump'ın seçimleri tanımama ihtimali tekrar gündeme geldi. Trump "zamanı gelince bakacağım" şeklindeki tepkisiyle ilgili bir rötuş yaptı ama geri atmadı. Trump "Eğer kazanırsam, seçim sonuçlarını tanırım" diyerek  eğer tartışmalı bir sonuç çıkarsa dava açma hakkının mahfuz olduğunun altını çizdi.

Trump: 'Seçim sonucunu tanımayabilirim'Trump: 'Seçim sonucunu tanımayabilirim'

'KİMİ YUHALIYORSUNUZ ONU MU BENİ Mİ'

Guardian'ın haberine göre  Trump Clinton'a  önce hacklenen mailleriyle ilgili sataşarak şunları söyledi: "Anlaşılan o ki Hillary kamusal siyasetle özel siyasetin ayrı şeyler olduğunu düşünüyor." Misafirler tarafından yuhalanan Trump, Clinton'a dönüp "sana mı tepki gösteriyorlar bana mı" sorusuna kalabalıktan biri "sana" diye cevap vermesine rağmen iğnelemelerinden vazgeçmedi. Trump'ın en ilginç çıkışlarından biri de Katolik Kilisesi tarafından verilen davette "Evet, şu anda Hillary katoliklerden nefret etmiyormuş gibi yapıyor"  şeklinde bir cümle kurması oldu.

Hillary Clinton ise ABD halkının ya ilk kadın başkanı ya da Twitter'da Cher'le kavga etmeyi başarabilmiş bir başkanı seçeceklerini ifade etti. Clinton, Trump'ın kadınlara bakışıyla da dalga geçerek "Herhalde Donald bağımsızlık heykeline 10 üzerinden 4, eğer saçını yapıp elindeki tabletten kurtulursa 5 verirdi." dedi. Clinton Trump'ın kampanya yürütme biçimiyle de dalga geçmekten geri durmadı ve ve "Donald'ın kampanya konuşmalarımda performans arttırıcı kullandığımı düşündüğünü duyunca onore oldum. Performans arttırıcımın adı hazırlanmak" ifadesini kullandı.