ABD: Türkiye ile işbirliğimiz çok güçlü

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter açıklama yaptı. Carter, "Türkiye ile IŞİD'e karşı mücadelede güçlü işbirliğimiz var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Güney Kore Savunma Bakanı Han Min Koo ile Pentagon'da yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Ashton Carter, bir gazetecinin, 'Türk hükümeti, Suriye'nin kuzeyinde 12'yi aşan YPG hedefine topçu ve hava saldırısı düzenlendiğini söylüyor. Yakında Türkiye'yi ziyaret edeceğinizi biliyoruz. Türklerin, ABD'nin müttefiki Kürtlere karşı bu tutumu sizi endişelendiriyor mu?' sorusuna yanıt verdi. "IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye ile işbirliğimiz çok güçlü. Güçlü bir NATO üyesi olan Türkiye ile IŞİD'e karşı mücadeleyi ve öbür bütün konuları gelecek hafta içinde birkaç kez görüşmeyi beklediğim Bakan Fikri Işık ile ele alacağız" dedi.

Türkiye'nin YPG'ye karşı düzenlediği operasyonlara ilişkin haberler hakkında bilgi akışının devam ettiğini söyleyen Carter, "Bu yüzden yorum yapamam ya da teyit edemem. Genel olarak ortaklığımız çok güçlü. Sorunlar ortaya çıktıkça kapsamlıca ele alıyoruz ve bunu başarıyla yürütüyoruz, bunun sürmesini umuyoruz" diye konuştu.

Carter, 'Türkiye'nin Irak'ta asker bulundurmasını Irak hükümeti istemiyor, IŞİD'e karşı mücadele eden koalisyon için Türk askerlerinin Irak'ta olmaları sorun değil mi?' sorusuna ise "Türk ve Iraklı yetkililerle bu konuyu ele alacağız" diye karşılık verdi. (DHA)