Fransa'da kedi seçmen oldu

Fransız gazeteci, Yeşiller Partisi'nin bir kediyi seçmen olarak kaydettirdiğini iddia ediyor. Yeşiller Partisi suçlamayı reddediyor.

Google Haberlere Abone ol

Fransız gazeteci Raphaelle Besse Desmoulieres, Yeşiller Partisi'nde oy vermesi için bir kediyi Gaston Lecat adıyla seçmen olarak kaydettirdiğini yazdı.

Fransa'da 2017 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yarış giderek kızışırken, Yeşiller Partisi'nin kampanyası dikkatleri üzerine çekti. Sputnik'in haberine göre Fransız gazeteci Raphaelle Besse Desmoulieres, Le Monde gazetesinde yazdığı makalede Yeşiller Partisi'nde oy vermesi için bir kediyi Gaston Lecat adıyla seçmen listesine kaydettirdiğini belirtti. Üstelik, iddiaya göre bu vaziyet kimse tarafından farkedilmedi. Desmoulieres, makalesinde ayrıca Fransa'daki seçim sistemine  de yönelik ‘Böyle uydurma seçmenler nedeniyle seçim sonuçları da değişiyor olabilir mi?' sorusunu yöneltti. Makalede kaydın kimlik doğrulamasının yapılmadığı ve online sistem üzerinden gerçekleştirildiği iddia ediliyor. kaydedildi.

Yeşiller Partisi'nden Bruno Bernard ise Twitter'dan yaptığı açıklamada iddiaları redderek  "Hayvan hakları için mücadele etsek de, seçmen listesinde kayıtlı olmasına rağmen bu kedi oy kullanamaz" cevabını verdi