Filipinler'de polis protestocuları ezdi

Filipinler'de yaklaşık bin kişinin katıldığı ABD karşıtı protestolarda polis göstericilerin üstüne kamyonet sürdü. Devlet başkanı, daha bağımsız bir dış politika vadinde bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filipinler'deki ABD elçiliği önünde gerçekleştirilen protestolar sırasında polis göstericilerin üzerine kamyonet sürdü.

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre Filipinler'in en büyük sol şemsiye grubu Bayan (Ulus) başkent Manila'da uzun zamandır ülkedeki ABD askeri üslerinin varlığını protesto eden eylemler yapıyor. Gösteriler genelde barışçıl geçiyor.

Eylemcilerin lideri olan Renato Reyes, en az üç öğrencinin hastanelik olduğunu açıkladı. Reyes, polisin yaklaşık bin kişilik gruba yönelik bu kadar sert müdahale etmesinin ardında hiç bir mazeret aranamayacağını vurgulayarak devlet başkanının bile daha bağımsız bir dış politika vadinde bulunduğunu hatırlattı.

Filipinler devlet başkanı Rodrigo Duterte selefi döneminde Güney Çin Denizi bölgesindeki bir toprak ihtilafı yüzünden gerilen ilişkileri tamir etmek için Çin'e resmi bir ziyaret yaptı. Duterte, Filipinler uzun zamandır ABD müttefiki olmasına rağmen aynı zamanda Rusya'yla da temas kurma gayreti içindeydi. Öte yandan protestocular bildirilerinde Filipinler'in Çin güdümüne girmesine de karşı çıkıyordu.