Tekmeci kameramana belgesel ödülü

Geçen yıl Macaristan'da mültecileri tekmemesiyle gündeme gelen kameraman Petra László, belgesel ödülü aldı. Belgesel, devlet kanalında gösterilecek

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen yıl Macaristan'ın Röszke şehrinde polis çemberinden kaçmaya çalışan mültecilere tekme atıp, çelme takmasıyla ünlenen kameraman Petra László, kendi ülkesinde belgesel film dalında özel ödül kazandı.

Petra László ve eşi tarafından hazırlanan belgesel, Macaristan Lakitelek Belgesel Film Festivali'nde özel ödüle layık görüldü.

Festival, Macaristan'da 1956 yılında çıkan işçi ayaklanmasının 60. yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında düzenleniyor.

László çiftinin hazırladığı "Ulusun Düşmanları" adlı belgesel 1956 yılında yaşamını yitiren bir direnişçinin hayatını anlatıyor. 1956 Etkinlikleri Destek Fonu'ndan alınan maddi yardımla hazırlanan 32 dakikalık belgeselin Macaristan Devlet Televizyonu'nda da gösterileceği açıklandı.

Petra László, kucağında küçük bir çocuk taşıyan yaşlı bir mülteciyi çelmeleyerek yere düşürmüş, başka bir mülteciye de tekme atmıştı. László, aldığı tepkiler yüzünden o dönem çalıştığı N1 televizyonundan atılmıştı.Bu olaydan sonra László,ailesinin ve çocuklarının hayatının tehlikede olduğunu söyleyip izini kaybettirmişti. Macar kameramanın yurtdışına çıktığı söyleniyordu.

(BBC Türkçe)