Kimya fabrikasında patlama: En az bir kişi öldü, altı kişi kayıp

Dünyanın en büyük fabrikalarından biri patlamayla sarsıldı. Kimya devi BASF'ın tesisinde en az bir kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Almanya’nın Ludwigshafen kentinde çeşitli kimyasal ürünlerin üretildiği BASF fabrikasında yerel saatle 11.25’de büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamaya ilişkin öğleden sonra yapılan basın toplantısında BASF Fabrika Müdürü Uwe Liebelt, patlamada en az bir kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Liebelt, altı kişinin ağır yaralı ve altı kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

BASF Fabrika Müdürü Uwe Liebelt, patlama öncesi tesis içindeki bir depolama hattında yangın çıktığını belirtti. Ardından itfaiye ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini kaydeden Liebelt, patlamanın itfaiye ekiplerinin yangın yerine ulaşmasının ardından meydana geldiğini belirtti. Liebelt, tam olarak hangi maddenin tutuştuğunun tespit edilemediğini söyledi.

HAVADAKİ ZEHİRLİ MADDE ÖLÇÜLDÜ

Ludwigshafen İtfaiye Müdürü Peter Friedrich de patlamanın meydana geldiği boru hattından hala sızıntı olduğunu belirtti. Friedrich yangının kontrol altına alındığını ancak henüz söndürülemediğini belirtti. İtfaiye ekiplerinin gece geç saatlere kadar yangın söndürme çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Patlamanın ardından yüzlerce metre yükselen dumanın kentin kuzey ve kuzey doğusuna doğru ilerlediği ve Mannheim kentinin bazı semtlerine ulaştığı belirtildi. BASF Fabrika Müdürü Liebelt, yetkililerin şimdiye dek yapılan ölçümlerde havada tehlikeli bir madde tespit etmediğini belirtti. Yine de Ludwigshafen ve Mannheim belediyeleri koku ve duman nedeniyle kent sakinlerinden kapı ve pencerelerini kapalı tutmasını istedi. Kent sakinlerine havalandırma ve klima sistemlerini kapatmaları önerildi.

39 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Rheinlad Pfalz eyaletindeki on kilometrekarelik alana kurulu tesis, dünyanın en büyük kimya alanlarından biri kabul ediliyor. Tesis içerisinde 3 ayrı liman işletiliyor. Tesiste yaklaşık 39 bin kişi çalışıyor. (Deutsche Welle, Reuters)